SejlSikkert-ambassadører

Over 210 SejlSikkert-ambassadører over hele Danmark sætter fokus på sikkerheden til søs.
SejlSikkert-ambassadørerne er nøglepersonerne i den lokale SejlSikkert-indsats. De er alle tilknyttet en lokal havn eller sejlklub, hvor de bidrager til at sætte sikkerhed på dagsordenen.

De lokale ambassadørers rolle er at engagere målgruppen til at få en sikker adfærd på havet og informere om SejlSikkert-indsatsen og de fem sejlråd.

Det kan være en udfordring, fordi de fleste sejlere og fiskere f.eks. godt ved, at det er sikrest at tage en redningsvest på, men ikke alle gør det. Det er netop SejlSikkert-ambassadørerne, der kan være med til at gøre en forskel, fordi de kender kulturen på havnen, i sejlklubben og på vandet. Alle SejlSikkert-ambassadører er forskellige og er ambassadører på deres egen måde. Deres rolle er ikke at løbe rundt med løftede pegefingre, men være med til at dele viden og inspirere sejlermiljøet til at være bevidste om egen og andres sikkerhed. 

Opgaven er at skabe opmærksomhed om sikkerhed på vandet, og det kan gøres på mange måder. 

Kan du se dig selv i den rolle? Så er du formentlig den oplagte ambassadør i din klub eller havn.

Vi ønsker som udgangspunkt at have én ambassadør i hver havn eller klub. Dette skyldes, at vi gerne vil nå så bredt ud som muligt, og at vi vil undgå, at materialer går til spilde, hvis der er for mange ambassadører i samme havn eller klub. 

Som SejlSikkert-ambassadør bliver du en del af et netværk af over 200 lokale ambassadører over hele Danmark. Vi er helt sikre på, at lokale ambassadører er det, der skal til, hvis vi skal lykkes med at skabe en bedre sikkerhedskultur blandt alle dem, der bruger deres fritid på havet.

SejlSikkert-ambassadørens opgaver

Melder du dig som ambassadør, vil du helt konkret få følgende opgaver:

 • Du bliver kontaktperson for indsatsen i dit lokalmiljø. Du vil fx modtage plakater og andet materiale til at hænge op eller dele ud på din havn eller i din klub.
 • Du bliver inviteret til at deltage i vores arrangementer for ambassadører i hele landet, hvor du bliver opdateret på det nyeste inden for sikkerhed på havet. Samtidig får du mulighed for at være en del af et netværk med de øvrige SejlSikkert-ambassadører.
 • Du bliver inddraget i udviklingen af ambassadør-rollen, da du i høj grad selv er med til at bestemme, hvad du vil sætte i værk som ambassadør.
 • Du bestemmer selv, om du vil stable arrangementer på benene eller blot stille viden om sikkerhed til rådighed ved at dele kampagnens materialer ud. Du skal ikke være bange for at løbe tør for ideer. Vi stiller et idékatalog til rådighed, og du vil løbende modtage information om eksempelvis andre ambassadørers erfaringer og initiativer.

SejlSikkert-indsatsen har desuden et antal sikkerhedsinstruktører tilknyttet, og som ambassadør kan du invitere dem til at gennemføre foredrag og demonstrationer i din klub eller din havn.

Startpakke til dig

Hvis du tilmelder dig som SejlSikkert-ambassadør, vil vi snarest sende vores startpakke til dig, som består af:

 • 20 Sejladsvejledninger
 • 1 Skipperkasket
 • 50 SejlSikkert appen/Alarm flyer
 • 50 Tjek-din-vest flyer
 • 1 Klistermærke til det lille (klub)hus
 • 1 Ro postkort
 • 1 SUP postkort
 • 1 Brosignaler
 • 1 #voresvest postkort

Så kan du komme godt i gang med at uddele materialer i din klub eller havn, for at minde andre om at huske de gode sikkerhedsvaner. Du får også dit eget ambassadør-login til webshoppen, så du fremover altid selv kan bestille materialer med gratis fragt.

Meld dig som ambassadør

Hvilke former for vandsport dyrker du? *
Tilknytning til din klub/havn *
Ønskede opgaver *

Hvilke ambassadør-opgaver finder du særligt meningsfulde?

Jeg giver samtykke til, at SejlSikkert/Søfartsstyrelsen indsamler og behandler mine personoplysninger ifm. min rolle som SejlSikkert-ambassadør

Felter med (*) skal udfyldes