Mobiltelefoni til søs

Mobiltelefonen har mange fordele til søs, men har samtidig sine begrænsninger, dels grundet det våde miljø, dels grundet mindre dækning på havet.

​​​​​​Det bedste kommunikationsmiddel på vandet er en VHF-radio, men du kan også bruge mobiltelefonen. Næsten alle har en mobiltelefon. På land er mobiltelefonen almindeligt anvendt med de begrænsninger, der er mht. rækkevidde og leverandørnetværkets dækning. De samme svagheder gør sig selvfølgelig gældende på vandet, hvor dækningen kan være er mindre end på land. ​​

En mobiltelefon kan normalt ikke tåle ret meget fugt. Det er derfor bydende nødvendigt, når du er ude at sejle, at du beskytter din mobiltelefon mod bølgesprøjt og regn. Når du køber mobiltelefon, så vælg en der er mest mulig fugt og stænktæt. En almindelig mobiltelefon kan beskyttes ved, at du kommer den i en plasticpose eller en eller anden form for vandtæt hylster, der kan købes i almindelig handel.


Husk, at hvis du ikke har en VHF om bord, så er mobiltelefonen den eneste livline til land. Det giver derfor også ekstra sikkerhed, hvis du køber en 12 voltsadapter til din mobiltelefon til ladning fra bådens strøm, så den ikke løber tør for strøm midt i en vigtig samtale. En en opladt powerbank kan også give ekstra levetid til mobiltelefonen.

Har du mobiltelefonen med ombord, kan du med fordel installere SejlSikkert Alarm appen, der giver dig mulighed for at tracke din tur hos JRCC og giver dig mulighed for en assistance eller nødkald med indbygget positionsmelding.
Du kan også installere SejlSikkert appen til at give dig oplysninger om vind og strøm og sejladsinformationer.