#VoresVest - vi ses sikkert derude

For alle os, der passer på hinanden.


I Danmark har vi 8.750 km. kystlinje, så uanset hvor man befinder sig, er der aldrig langt til havet. Det er der mange der nyder godt af.
Ifølge Idrættens Analyseinstitut er vandsport det område, der er vokset mest. Nu er der omkring 1.140.000 danskere, der dyrker vandsport. Og faktisk viser den nyeste undersøgelse fra VisitDenmark, at Danmark også placerer sig helt i top som den mest populære vandsportsdestination blandt turister i Nordeuropa. 

Med andre ord, føler de fleste af os en forbindelse til havet, og de mange kilometer kystlinje trækker i os og kalder på vores eventyrlyst. 

Men den stigende interesse og aktivitet på vandet forpligter. Med den følger også et øget ansvar for at sikre, at alle kan nyde fritiden på havet trygt og sikkert. SejlSikkert har i mange år arbejdet for at gøre sikkerheden synlig på havne og i klubber, men hvis vi skal nå ud til alle 1,14 millioner danskere, kræver det en fælles indsats. Mens mange vandsportsentusiaster er organiseret i klubber med adgang til erfaringsudveksling og sikkerhedsråd, er der også en stor gruppe, der tager ud på egen hånd. Særligt de selvorganiserede vandsportsudøvere kan være svære at nå, da de er spredt over vores lange kystlinje.

Men selvom vi ikke kan passe på alle, kan alle passe på nogen.
Og du kan gøre noget aktivt - og kreativt - for at minde andre om sikkerheden, så den bliver en selvfølge for alle, der nyder deres fritid ved havet.

 

Byg din egen strandvest og kom på plakaten

Byg din egen redningsvest af materialer fra stranden, f.eks. sten, drivtømmer, eller hvad du ellers kommer forbi. Redningsvesten er med sin enkelhed nem for både store og små at bygge, men samtidig er den også et af de mest velkendte symboler på sikkerhed til søs.

Så når du bygger en vest på stranden, skaber du opmærksomhed omkring sikkerhed til søs, og viser samtidig ansvarlighed og omsorg for alle dem, der nyder livet på havet -  lad os på den måde inspirere hinanden til at gøre sikkerhed til en vigtig prioritet.

Sådan deltager du:

  1. Byg din egen redningsvest af materialer fra stranden.

  2. Tag et billede af din strandvest. 

  3. Del dit billede på sociale medier med hashtagget #VoresVest, eller send dit billede til os på info@soesport.dk.

Måske bliver det dig, der får din strandvest med på en plakat. 

 

Bestil materialer


Du kan også bestille alle materialer fra SejlSikkert til dig selv, din klub, din havn eller til undervisningslokalet.

Få blandt andet postkort og plakater med strandveste, eller klistermærker med en kærlig reminder om sikkerhed. 

Alle materialer er gratis. Du betaler kun for forsendelsen.

 

 

 

Vær med online

Mange sejlere finder efterhånden deres inspiration og viden på forskellige digitale platforme, og derfor skal sikkerhedsbudskabet ikke kun have plads i havnen og på stranden, men også online. 

Du kan hjælpe os med at sprede budskabet, der hvor du færdes i den digitale verden. Når du deler dit billede af en strandvest med #VoresVest, eller når du deler en af vores videoer, så gør du sikkerheden synlig online - og så er du med til at sætte sikkerhed på dagsordenen.

SejlSikkert er til stede på flere forskellige digitale platforme. Du finder os både på Instagram som @sejl.sikkert og her:

Facebook: SejlSikkert - Brug Vesten 
YouTube: SejlSikkert

Send dit billede til os

Upload

Felter med (*) skal udfyldes