For alle os, der tager hånd om hinanden.

Sikkerhed skal ikke handle om løftede pegefingre, men om at vise omsorg.

Når man minder andre om at huske vesten, viser man, at man gerne vil passe på dem, og når der er styr på sikkerheden, giver det samtidig en større frihed til at nyde turen på vandet. Derfor skal de gode sikkerhedsvaner blive en naturlig selvfølge.

Kampagnen #voresvest


I Danmark har vi 8.593 km. kystlinje, så uanset hvor man befinder sig, er der aldrig langt til havet, og det er der mange der nyder godt af.
Ifølge Idrættens Analyseinstitut er vandsport det område, der er vokset mest, så der er nu omkring 1.140.000 danskere der dyrker vandsport. Nogle af alle dem er medlemmer af en klub, og har del i et fællesskab, der kan give erfaringer og gode sikkerhedsvaner videre, men der er også mange som tager ud på egen hånd.

SejlSikkert har i mange år gjort sikkerhed synlig på havne og i klubber, men opgaven med at påvirke til en bedre sikkerhedskultur skal løftes bredere, hvis man skal have alle de 1,14 mio. danskere med.
Det kan dog godt være lidt af en udfordring at nå ud til særligt de selvorganiserede vandsportsudøvere, fordi de er spredt ud over flere tusinde kilometer kystlinje, og derfor kan man ikke så godt skilte sig ud af det.

Til gengæld kan man ved fælles hjælp komme langt. Vi kan ikke holde øje med alle, men alle kan holde øje med nogen. Derfor håber SejlSikkert med årets kampagne at sparke gang i en folkebevægelse, hvor vi hjælper til at minde hinanden om sikkerheden, så den bliver en selvfølge for alle dem, der bruger deres fritid på havet.

 

Byg en redningsvest på stranden


Det gøres blandt andet med kampagnen ”#voresvest”, hvor man på stranden eller ved havnen kan bygge en redningsvest ud af de materialer, der er ved hånden.

Hvis du har gået en tur ved stranden i år, er du helt sikkert før eller siden stødt på et lille tårn stablet af sten.

Det har længe været populært at bygge sådanne figurer og stentårne, og på samme måde håber SejlSikkert, at redningsvesten kan blive et både sjovt og kreativt indslag på turen til stranden, samtidig med at den tjener som en venlig påmindelse om at passe på hinanden.

Redningsvesten er en stærk figur, fordi den med sin enkelthed er nem for både store og små at bygge, men samtidig er den også et af de mest velkendte symboler på sikkerhed til søs.

Hvis man i løbet af sin sommer bygger en redningsvest, kan man indsende billedet til SejlSikkert på info@soesport.dk, eller dele det på sociale medier og tagge det ”#voresvest”.

 

 

 

Bestil materialer


Du kan også bestille alle materialer fra SejlSikkert til dig selv, din klub, din havn eller til undervisningslokalet.

Få blandt andet postkort og plakater med strandveste, eller det nye broskilt fra kampagnen.

Alle materialer er gratis. Du betaler kun for forsendelsen.

 

 

 

Hvad kan du gøre for at passe på dig selv?

Hvis du dyrker vandsport, og især hvis du tager ud alene, er der et par ting du kan gøre for at få en sikker tur - både for din egen skyld, men også for dem, der venter på dig derhjemme.

Følg blandt andet de 5 SUP-råd:

Kampagnen online

Uanet hvad du sejler i og hvem du sejler med, er sikkerhed altid vigtigt, og det skal vi hjælpe hinanden med at huske. 
Mange sejlere finder efterhånden deres inspiration og viden på forskellige digitale platforme, og derfor skal sikkerhedsbudskabet ikke kun have plads i havnen og på stranden, men også online.

Derfor må du meget gerne dele budskabet, hvor end du færdes i den digitale verden. Når du for eksempel deler dit billede af en strandvest du har bygget og bruger tagget #voresvest, eller når du deler en af vores videoer, hjælper du samtidig med at passe godt på andre ved at huske dem på de gode sikkerhedsvaner. 

SejlSikkert er til stede på flere forskellige digitale platforme. Du finder os både på Instagram som @sejlsikkert3 og her:

Facebook: SejlSikkert - Brug Vesten 
YouTube: SejlSikkert