Download SejlSikkert-Alarm

SejlSikkert Alarm ikon

App gør tu​​​​​​ren på vandet mere sikker:

Du kan gratis downloade  SejlSikkert Alarm app, så du kan slå alarm fra vandet med et enkelt klik på mobilen. Appen opgiver din position via mobilens GPS, så redningsmandskabet ved præcis, hvor de skal sende hjælpen hen og derved spares tid på unødig eftersøgning. Appen, som er en ekstra sikkerhed til dig, der bruger mobilen som livline til land, fås både til iOs og til Android

Ud over den hurtige adgang til at tilkalde hjælp, kan appen også sættes til at tracke din sejlrute, fx hvert femte minut, så man kan spore din færden, hvis der skal sættes en eftersøgning i gang. Sidst men ikke mindst kan du lave en sejlplan med et tidspunkt for din forventede tilbagevenden til land, og hvis du ikke reagerer på det givne tidspunkt, modtager dine pårørende en sms, som de kan reagere på og slå alarm, hvis de ikke kan få kontakt til dig.

- Vi har set frem til endelig at kunne lancere appen til sejlere, fritidsfiskere og alle andre, som bruger vandet. Der er mange, som ikke har særligt udstyr til nødopkald, men benytter mobilen som eneste livline til land, og for dem er det en markant opgradering af sikkerheden, at appen automatisk sender informationer om position til redningsmandskabet og giver mulighed for, at de pårørende på land kan følge turen. Jeg håber derfor, at rigtig mange vil downloade appen, så den er klar på mobilen, hvis der skulle blive brug for den. Appen er et supplement til de øvrige kommunikationsmidler som fx VHF, PLB'ere – ikke en erstatning, fortæller Sten Emborg, specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd, der sammen med TrygFonden står bag SejlSikkert Alarm appen.

​Med SejlSikkert Alarm appen kan du:

  • Registrere din båd med foto og kendetegn
  • Tilknytte et antal nødkontaktpersoner fra din mobils adressebog
  • Tracke din rute, så redningsmandskabet kan spore din færden 
  • Slå alarm med en enkelt klik på mobilen
  • Oprette en sejlplan med rute og ankomsttidspunkt
  • Sørge for, at dine pårørende får besked, hvis du ikke melder i appen, at din tur er godt afsluttet​

Fakta:

Med appen kan du dele din sejlrute med op til seks af dine venner. Hvis I fx alle er på tur og skal mødes i en havn i hver jeres båd, så kan I tracke hinanden og se, hvem der ankommer hvornår.

Fakta:

Det er Søfartsstyrelsen, der har indgået aftale om at få appen til Danmark. Appen bruges allerede i andre lande under navnet SafeTrx, bl.a. i Sverige, Norge Irland, England, Holland og Tyskland. I 2018 hjalp SafeTrx med 551 missioner globalt.  ​

Hvis du sejler uden for dansk farvand, kan du downloade SafeTrx, som er den internationale version af appen.

Appen er gratis og tilgængelig i App Store og Google Play.

Du kan læse meget mere om appens hovedfunktioner her. 

Har du spørgsmål til app'en, kan du finde svar i FAQ om SejlSikkert-Alarm.​ ​​


Læs mere om SejlSikkert-Alarm privatlivspolitik. ​​​​​​