Mobiltelefon

​​​​​​Det bedste kommunikationsmiddel på vandet er en VHF-radio, men du kan også bruge mobiltelefonen. Næsten alle har en mobiltelefon. På land er mobiltelefonen almindeligt anvendt med de begrænsninger, der er mht. rækkevidde og leverandørnetværkets dækning. De samme svagheder gør sig selvfølgelig gældende på vandet, hvor dækningen som oftest er endnu ringere end på land. ​​

En mobiltelefon kan normalt ikke tåle ret meget fugt. Det er derfor bydende nødvendigt, når du er ude at sejle, at du beskytter din mobiltelefon mod bølgesprøjt og regn. En vandtæt mobiltelefon er meget dyr. En almindelig mobiltelefon kan beskyttes ved, at du kommer den i en plasticpose eller en eller anden form for vandtæt hylster, der kan købes i den fri handel. 

 
Husk, at hvis du ikke har en VHF om bord, så er mobiltelefonen den eneste livline til land. Det giver også ekstra sikkerhed, hvis du køber en 12 voltsadapter til din mobiltelefon til ladning fra bådens strøm, så den ikke løber tør for strøm midt i en vigtig samtale.