Hændelser til søs og brugen af redningsvest 2019

I Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden ved vi meget om brugen af redningsvest i Danmark og de ulykker, som sker i forbindelse med fritidssejllads og fiskeri. Det er en viden, som er vigtig at formidle for at kunne forebygge så mange ulykker i forbindelse med fritidssejlads og fiskeri som muligt.

I denne pjece har vi derfor samlet den vigtigste viden om ulykker på havet og danskernes brug af redningsvest. Pjecen giver dig et overblik over de dødsfald og alvorlige hændelser, som er fundet sted i forbindelse med fritidssejlads og fiskeri i Danmark de seneste år. Du får blandt andet svar på, hvor ofte der sker ulykker, hvem der typisk kommer ud for ulykkerne og hvor i landet de finder sted.

Du kan også læse om danske fritidssejlere og fiskeres forhold til det femte Sejlråd - Brug vesten. 

Vi ser nærmere på, hvor mange og hvem der bærer redningsvest, når de sejler og hvilke forhold, der typisk har betydning for, om redningsvesten kommer på eller ej.

Læs faktapjece 

Et par nøgletal der er værd at fremhæve: 

  • 76 % af de omkomne bar ikke redningsvest.
  • 66 % af de omkomne var 50 år eller ældre.
  • 94 % af de omkomne var mænd.
  • 41 % af de omkomne druknede fra jolle eller mindre båd.
Du kan finde mange flere tal i pjecen. Du kan gratis downloade pjecen her Faktapjece_2019_FINAL_web.pdf eller bestille den gratis på: www.sejlsikkert.dk.  


Pjecen er et led i SejlSikkert-indsatsen, der har til formål at fre​​mme sikkerhedskulturen til søs blandt fritidssejlere og fiskere. Det skal nemlig være en selvfølge, at sikkerheden altid er i top, når man drager til søs. Og det skal være en selvfølge, at vi husker hinanden på det.